Meny

Personligt
Vem är herden
+ aktuellt
(uppdat 12 mars 2015)

-min rötter

1949

Prästmöte i Kagamega,Kenya med deltagare från 4 Afrikanska länder 2008

Filmen The Street från Murmansk
Fotoberättelse från resa till Kolahalvön 2008
1. Resan till Kolahalvön

2. Hus och torg på Kolahalvön


3. Ortodoxa kyrkan och sekterna

4. Konferens och Gudstjänster med Jesus i centrum

5. Ett ekologiskt katastrofområde

Dagbok från Filippinerna
Februari 2007

1 2 3 4 5 6 7


Sommarbilder 2008
bildgalleri från EFS-Konferensen i Timrå

Humor
NyHur god är du?
"Tjocka släkten" om evolution

Det finns alltid en utväg!
Inte lätt att ifrågasätta vissa sanningar

Hur låter en broccoli
avd. video
Påven i USA
Barn
Helpdesk !!!

humor
från 90-talet


Artiklar
Andlig spinning
Valborg i Ljustorp
Avskedspredikan
Golf o förlåtelse


Undervisning
Predikan 25april
Ser du?
Anti-Jante
Cellgrupper
Credo
Heligt trots

Tema: evangelisation
Människofiskare


Länkar
EFS
Hyr en präst!
Hjälp med en hemsida?
Foto och reportage
Starthjälp och ledarutbildning för Alpha- beta- grupper


Israels occupation


Citatet:
Det är till dem som varit vända mot Gud folket har vänt sig. Inte till
”dem som varit vända mot folket.

Magnus Malm
i sin bok
”Viskningar från katakomberna”, Libris.1:a-sidan

 

 

Nyheter Du som missat "på jakt efter Jesus i Iggesund" hittar den i arkivet

Nytt bloggförsök
denna gång på Svenska kyrkans hemsida under rubriken JesusanammaLäs om Insamlingsstiftelsen Oikos här. Du kan även följa oss på FacebookAndlig spinning

motion för hela människan..

är en kul innovation som Anette Nyström och undertecknad ”hittade på” för några år sedan.
Vi kör en gång i månaden på Timrå hälsostudio. Idén var att göra något för nyfikna som vill kombinera motion och meditation
Anette får berätta själv från sin horisont

Anette har drömt om och insett att man måste se människan som en helhet, ande, kropp och själ för att försöka uppnå begreppet ”hälsa” även om det är ett svårdefinierat ord.


Alphakurs
Anette och Bengt berättar att de på Alpha/Beta-kursen får det de behöver för anden och själen.
-Länge har jag velat föra in ”något mer” i träningsformen. Den ger endast en liten upplevelse, men skulle man kunna koppla ihop den med andlig kraft tror jag att det föder en större inspiration att träna och ge kroppen det som den behöver, säger Anette.Vi konstaterar tillsammans att vi rör på oss för lite, skjutsar våra barn överallt, välfärdssjukdomarna ökar och samtidigt ökar sökandet efter andligheten och meningen med livet.


Personliga möten ledde till Alpha
Anette berättar att hon under en tid sökt efter andlighet både i tarotkort och i New Ageinspirerad litteratur utan att finna en källa som verkligen kan släcka den andliga törsten.

Familjen Nyström har en nära vän som är präst och som under en sjukskrivningsperiod varit mycket hemma hos Anette och Bengt. De har ätit, spelat TP och pratat tillsammans.
-Nästan varje gång vi möttes har han liksom ”smygpreparerat” oss inför Alphakursen så när församlingens kyrkoherde Arne Selander kom tillbaka efter sin sjukskrivning blev det liksom naturligt att vi började kursen, säger Anette.

Bengt började en termin före Anette så nu går han Beta, som är en fortsättning på Alpha.
Arne Selander hade också varit och besökt Timrå hälsostudio av olika anledningar. Att Arne kom hit till oss i vår miljö på gymmet gjorde att det kändes lättare för oss att våga komma till Alpha.

Mötena resulterade i att Bengt lovade att komma på Alphakursen och låta Arne ta hand om hans andliga hälsa om Arne lovade att börja på gym och låta Bengt ta hand om hans kroppsliga hälsa. Så blev det och nu har det ena lett till det andra så ”Spiritual spinning” kan man säga är ett av resultaten som fötts fram när gåvorna får komma i funktion i Kristi kropp. Vi hoppas att flera av våra besökare här på Timrå hälsostudio skall våga komma till Alpha och få samma positiva upplevelse som oss, säger både Anette och Bengt.
De vill också hålla fram vikten av att de båda tillsammans nu finns med i Alpha/Beta, och får en gemensam upplevelse.

Dela livsfrågorna tillsammans
-- Att tillsammans i en relation få dela livsfrågorna och gemenskapen känns jätteviktigt, säger Anette som förra terminen inte riktigt förstod vad Bengt pratade om när han kom hem på torsdagskvällarna.
-- Man behöver båda samma livsmål och nu vill vi umgås med människor som delar samma tro som vi fått uppleva genom Alpha, säger Anette.
Jag avslutar denna samtalsstund med att fråga Anette vad hon och Bengt har för målsättning med att öppna Timrå hälsostudio för ett nytt grepp som ”Spiritual spinning”
Unikt samarbete
-- Vi gör detta som ett unikt samarbete med Arne Selander och Svenska kyrkan, Timrå församling. Troligtvis är vi en av få församlingar inom Svenska kyrkan i detta land som satsar på hela människan på detta sätt. Vi vill att människor med samma intresse skall få en ny mötesplats och vi tror att detta kan göra upplevelsen av att röra på sig roligare. Kan man sedan få de redan fysiskt aktiva att på detta sätt möta kristna människor, som gör det lättare att våga komma till en Alphakurs i kyrkan så är det ju fantastiskt. Känner man ingen innan kan det ofta upplevas svårt och ”farligt” att komma till en kurs i kyrkan. Sedan vill vi naturligtvis också få kristna människor som ej tränar att börja träna här hos oss.

Sammanfattningsvis kan vi säga att vi vill att de människor som ej sökt Gud förut skall få hjälp att göra det. Vi vill att andra människor skall få samma positiva upplevelse som vi har fått vara med om genom Alpha/Beta.
Hälsostudion har fått en annan mening. Vi tänker helt annorlunda nu när det gäller framtiden, säger Anette och Bengt innan vi avslutar vårt samtal.

Hur går det till?
Vi samlas i kafédelen på Timrå hälsostudio, ombytta och klara för vår premiärcykeltur.
Alla är förväntansfulla på vad som skall hända.
Så vandrar vi med Anette som skall guida oss på denna cykeltur och intar trampposition på varsin cykel. Rummet är avlångt med diskolampor och fläktar i taket. På ena kortsidan står Anettes instruktionscykel på en liten estrad. Utmed långsidorna står c:a 22 spinningcyklar i vinklad position. På golvet lyser fem värmeljus upp den lite dunkla belysningen. Anette visar var och en av oss hur vi skall ställa in höjden på sadeln och styret och kontrollerar att alla sitter bra med fötterna i pedalhållaren
Nu ser vi en liten lätt uppförsbacke framför oss. Vi är på väg till en skön sommarplats.
Handtagsposition två rekommenderas, ropar Anette i sin headsetmikrofon. Nu kommer en lång nedförsbacke. I högtalaren dånar en av våra nyare lovsånger från Svenska kyrkans psalmbok ”Ropa till Gud över hela vår jord….” i dunka-dunkastil. Vem kan låta bli att följa med i rytmen? Inte Irja i alla fall. Till en lovsång med symfoniorkester trampar vi i mål.

 

 

 

Efter att ha druckit ur min snart tomma vattenflaska vandrar vi nu tillsammans in till nästa rum för ännu en ny upplevelse.


Vi möts av en man i munkjacka som inbjuder oss till ”Cella Benedictine” (Välsignade rum).


Röda avslappningsmattor fyller golvet i den stora träningssalen.
Där får vi inta ryggläge. Belysningen är dämpad och på golvet brinner en massa värmeljus.
Arne Selander hälsar oss välkomna till denna ((((efterspinniala)))) upplevelse.
Gregoriansk sång ljuder genom högtalarna.

Efter 30 minuters cykeltur i både uppförsbacke och nedförsbacke
ligger vi nu alla på varsin matta och känner kroppens tyngd och hjärtats puls.
Mellan munkarnas sång läser Arne sakta ur Psaltaren 23.
”Herren är min Herde, mig skall inget fattas.”

Så blir det dags för bönen. Arne går från person till person, smörjer med smörjelseolja från Jerusalem ett kors i pannan och ber Kom helig Ande……..

Stunden avslutas med att välsignelsen.

Bengt serverar kaffe till deltagarna.

Alltid är det någon som berättar om att något positivt har inträffat,


- en otrolig frid kom över mig,
- jag kände mig så välsignad,
- jag fick en sådan ro i mitt inre som satt kvar hela helgen.

Tack till Ulrika Algesund för Bilderna och större delen av textenBesökare sedan 30/11 2005

Medlem i länkkatalogen på www.SvenskaSajter.com.